20 gode grunner til å besøke Barcelona

Om du ennå ikke har besøkt den spanske storbyen er det på tide

1. Barcelonas gamle bydel

El Born, også kalt La Ribera, er Barcelonas svar på New Yorks Soho. Den går over i den mer berømte bydelen Barri Gotic, som er det historiske sentrum. El Born var frem til 1980-tallet en skummel og lurvete bydel, der i hvert fall ingen turister turde sette sin fot. I dag er dette en perle, med sine labyrinter av stemningsfulle smug.

2. Picassos eventyr

I Carrer de Montcada, en kort spasertur fra sentrum, ligger av de største severdigheter i Barcelona: Picasso-museet. Det gamle herskapshuset er i seg selv en severdighet. Kunstnerens kubistiske bilder kjenner de fleste, men du vil bli overrasket over å se hvilken fantastisk kunstner han var allerede som barn.

3. Morsom tryllebutikk

Gaver til barn og barnebarn finner du i Rei De la Magica, en gammel rar tryllebutikk fra 1881. Det er alltid stor stas når du kommer hjem med nye morsomme tryllesaker. Adressen er Carrer Pincesa 14, like ved Picasso-museet.

4. Havets katedral

Snur du deg og går litt tilbake og inn i "museumsgaten" igjen, kommer du snart til den gotiske 1300-tallskirken Santa Maria del Mar, også kalt "Havets katedral". Dette er folkets gudshus, i motsetning til den mer berømte katedralen familia Sagrada, som kalles turistenes kirke.

5.Et shoppingparadis

I de gamle smugene finner du noen av byens beste klesbutikker, Camper-sko og originale smykkeutsalg. Natura i Argenteria 78 og Anna Pova i Vidrieria 11 er verdt å titte innom.

6. Fristende tapas

På kirkeplassen Placa Santa Maria er det hyggelig å ta et glass i vinbaren La Vinya del Senyor før du fortsetter rundt kirken der en rekke tapasbarer frister med mye godt. Taller de Tapas i Argenteria 51 har alle de kjente tapasrettene på menyen. I Sagradi og Bilbao Berria rett over veien kan du nyte pinxos, som er baskiske tapas med tannpirkere i. Sagradi har også en restaurant med høy kvalitet på maten. www.tallerdetapas.com og www.sagardi.com

7. Venninegaver

Nydelig te i vakre bokser handler vi alltid i Te Sans & Sans i Argenteria 59. Her får du te for alle sinnsstemninger og alle anledninger.

8. Kule vesker

Ved siden av ligger Vaho Shop med "trashion baggage". Det er kule vesker, bager, lommebøker og telefonetuier laget av alt fra punkterte sykkeldekk til reklameplakater i plast. Alt materialet er hentet fra bybildet, redesignet og produsert i fengsler og instituasjoner.

9.Lei en sykkel

Det er flott å sykle i Barcelona, spesielt langs havet. Ved kirkeplassen kan du leie sykkel. www.barcelonarentabike.com

10. Bondens marked

Mange kjenner det berømte matmarkedet Bouqueria ved Las Ramblas, men prøv Mercat Santa Caterina neste gang du er i Barcelona. Dette er den katalanske utgaven av bondens marked, og her kan du handle deilig ost, skinke og oliven til hjemreisen. Be om å få det vakumpakket.

11. Barceloneta

Barceloneta er bydelen som kan skryte av å ha de beste fiskerestaurantene. herlig uteservering rundt hele odden ut mot havet. I de gamle smugene vaier klesvasken i vinden og livet går sin vante gang.

12. Hvite duker

Can Ramonet Restaurant er havneområdets eldste spisested med røtter fra 1753. En skatt i byens fiskestrøk. Her får du servert eksklusive og særdeles velsmakende tapas på hvite duker i et vakkert, autentisk miljø. Maquinistra 17, Barceloneta www.canramontrestaurant.com

13. Bystranda

Barcelona må ha Europas kanskje flotteste storbystrand. Lang, bred og ren, med en staselig strandpromenade, fine sykkel- og turstier, hyggelige kafeer og fasiliteter som toaletter, solseng- og parasollutleie.

14. Folkelig tapasbar

De lokale finner gjerne veien til La Bombeta i Maquinista 3. Klassisk tapasbar med lang disk og respatex. Alltid smekkfult av folk, som elsker den gode og rimelige maten.

15. Spør de lokale

Hva er dine favorittsteder? spør jeg resepsjonisten på hotellet om.

16. Musikkpalasset

Palau de Musica står på Verdensarvlisten. Her kan du nyte konserter i sjeldent vakre omgivelser. Den fabelaktige søylegangen kan du se i Pedro Almodovars berømte film "Alt om min mor" fra 1990

17. Et parfymemuseum

En dag kan det være hyggelig med en tur oppover paradegaten Passeig de Gracia - med "window shopping" i alle luksusbutikkene. Innenfor parfymeriet Regia fra 1928 skjuler det seg et privat parfymemuseum. www.museodelperfume.com

18. Gaudis berømte hus

I samme gate finner du Casa Batllo og La Pedrera med sine buktende vegger, mosaikker og mystikk. Arkitektene Antoni Gaudi har skapt disse og alt mulig annet, fra gatelykter til parker og den ruvende katedralen Sagrada Familia

19. Perler i løs vekt

Arbeiderbydelen El Raval er "comming up" og vel verdt et besøk Her er små, unike butikker, som Rossello Bijuteria i gaten Hospital. Perfekt for deg som liker å lage dine egne smykker

20. Smaken av Katalonia

Fra restauranten Los Caracoles i Casa Bofarull fra 1835 dufter det nygrillet kylling lange veier. Du må gjennom kjøkkenet for å komme inn til restauranten, som er i flere etasjer. Escudellers 14, nær Placa Reial i El Gotic.

Flere tips og billetter til aktiviteter i Barcelona